Fred & Nori op huwelijksreis in Indonesië

Van Samye, via Gyantse naar Shigatse

Hallo allemaal,

Daar zijn we weer. Inderdaad een aantal dagen geen internet tot onze beschikking en nu zitten we bij de buren van ons hotel die zo lief waren ons even de beschikking over hun computer te geven. Een Commedore 64 is hier bijna modern bij, maar goed we kunnen jullie een berichtje sturen, dus je hoort ons niet klagen.....

Woensdag 27 oktober zijn we vroeg vertrokken vanuit Lhasa om op weg te gaan naar Samye. We mochten alleen een dagrugzakje mee want we zouden overnachten op slaapzalen van 4 personen in het guesthouse van het klooster van Samye. De overige bagage moest in de bus blijven. De tocht over de rivier de Yarlung Zangbo, was heel erg mooi. Wij hadden warme spullen meegenomen omdat we verwachten dat het erg koud zou zijn zo'n oversteek op ruim 3.500 meter, maar het tegendeel bleek waar en Fred heeft zelfs languit tegen de bagage op de voorplecht van de veerboot liggen zonnen (alsof hij nog niet bruin genoeg is). Samye was een heel authentiek plaatsje waar we ook weer vele mooie foto's hebben gemaakt.

Op vrijdag zijn we vanuit Samye naar Gyantse vertrokken, natuurlijk eerst weer de oversteek met de boot, ook nu weer niet al te koud, maar een stuk kouder dan de oversteek midden op de dag. Vandaag stonden er twee hoge passen op het programma; de eerste was de Khamba-la (4.794 meter hoog) de tweede pas was de Karo-La (5.045 meter hoog), dat leverde heel even wat ademhalingsaanpassingen op, maar gelukkig begint het lijf er al behoorlijk aan te wennen en zijn we ook weer snel aangepast. De aanblik van het Yamdrok Tso meer, oftewel het heilige meer in de vorm van de scharen van een schorpioen leverde echt super mooie plaatjes op! Echt bijna onbeschrijfelijk mooi om te zien! Ook de stop op de tweede pas om plaatjes te schieten van de Nojin Gangzang gletscher was geweldig!

In Gyantse hadden we de rest van de zaterdagochtend vrij omdat we 's-middags pas om half 3 zouden vertrekken naar Shigatse. Lekker ontbeten in 1 van de restaurantjes van Gyantse en daarna de burcht beklommen. Toen we op een meter of 20 van de top waren, kwamen er ineens een stel van die rare Chinezen die wilden dat we een ticket voor het beklimmen van die burcht zouden kopen! Alsof zij naar boven moesten klimmen.......

Na deze beklimming eerst naar het klooster van Gyantse wat op zich een mooi klooster was, maar wij waren beiden meer onder indruk van de stupa die ervoor stond. Daarna ook nog door het oude stadsdeel gelopen en waar we werden binnen gevraagd voor de thee. Ik kreeg meteen de baby op schoot gedumpt en moeders ging rennen om ons van thee te voorzien. Echt heel lief allemaal en het leverde natuurlijk allemaal weer mooie foto's op.

's-middags dus weer door naar Shigatse, waar we nu zitten. Het stadje valt op zich wat tegen, ook hier hebben die Han-Chinezen al heel veel verknald. Toch een mooi klooster gezien vandaag, maar ook daar binnen al commerciele prijzen als het gaat om het maken van een foto of een videootje. Daar durven ze maar liefst 180 euries voor te vragen! Nou mooi niet.....

Het eten bevalt ons hier erg goed, we gaan vaak met zijn zessen ergens eten en bestellen dan zo'n beetje de hele kaart (volgens Fred dan), maar ja, alles gaat op en soms bestellen we daarna nog wat bij, het is dan ook allemaal zo lekker.... Fred is helemaal om als het gaat om de Yak, want het is nu toch wel zo'n beetje zijn favoriete dier (haha).

Nou luitjes ik ga weer stoppen en hoop natuurlijk op vele reacties, want die zijn voor ons hier altijd erg leuk om te lezen.

Heel veel groetjes van

Fred & Nori

Reacties

Reacties

Jessica

Grappig om te lezen dat er naast mijn René en ik ook andere mensen zijn die de verhalen over eten en drinken minstens zo belangrijk vinden als het landschap....... Geniet nog lekker!

Groet, Jessica

marjo

Ten eerste:
Happy b-day to Fred, happy b-day to Fred
Happy-b-day, happy b--day
Happy b-day tot Fred
Gefeliciteerd oude kerel, wel een dag te laat, ik weet het maar zeker niet minder gemeend. Hoe oud ook al weer......57 toch.

Zo te lezen hebben jullie al ontzettend veel gezien en gedaan. Hoe gaan jullie dat allemaal onthouden en verwerken. En ja, eten blijft natuurlijk altijd erg belangrijk. Maar niet te veel vreten he Nori denk erom, anders pas je straks dat mooie kostuum van je werk niet meer en ik wil geen onderkin zien als je terug komt.
En Fred ben je nu nog niet bruin genoeg. Pas maar maar op dat je niet te donker wordt because I love black. Maar er is maar één echte zwarte parel en dat is .........

Geniet van jullie bijzondere reis
Liefs en groetjes

Bert

Happy Happy Hoera Hoera

Jochie gefeliciteerd

Ronald

Allereerst Fred nog van harte!!! Ik wist wel dat je overstag zou gaan voor de Yak! Bij gebrek aan wat anders zullen we maar zeggen? En Nori, als ik alles zo lees wat jullie ondernemen moet je je kostuum eerder een maatje kleiner dan groter!

Have fun en ik wacht met spanning op het volgende verhaal.

Paul Caroline & Co

Hoi Fred,
van harte gefeliciteerd! We lezen van alles over eten, maar geen gebak met 1 kaarsje erop? Of hebben die Han Chinezen nog geen gebak geïntroduceerd?

veel plezier vandaag,
groeten van ons allemaal

Linda

Hallo Fred en Nori, Duitsland was erg leuk hoor!!!!!! Wij hebben na een paar dagen Duitsland weer de smaak te pakken van het oer hollandse druilweer.
Dus wij zijn vandaag maar eens aan de stoofschotel gegaan, weer eens wat anders dan yakthee!!!
Groetjes vanuit Almere

Njola

Heerlijk om jullie verhalen te lezen, kom helemaal in de stemming. Kan niet wachten om het met eigen ogen te zien. Ben zo benieuwd hoe yak nu smaakt. Marcel ook....NOT :-)
Weet je zeker dat ze 180 euries vroegen? Dat is zo,n beetje een maandsalaris daar!!! Maar je kan ondertussen vast wel tài guìle zeggen;-)

groetjes en zàijiàn
Njola

Rob en Sandra

Hoi Fred,

Van harte gefeliciteerd met je verjaardag. Voor ons een dag te laat, maar voor jullie waarschijnlijk niet. Immers, uit onderzoek is gebleken dat je op grote hoogte minder snel verouderd. Dus toch nog op tijd? Als je te lang blijft, halen we je toch nog in!
We kunnen jullie verhalen nauwelijks bijhouden.
Fijne reis nog!

Robin

Fred nog gefeliciteerd met je veraardag! 'de hele kaart bestellen' dat klinkt allemaal leuk en lekker zeg. Geniet nog even lekker als jullie ademhalingsproblemen krijgen heb ik daar wel een middeltje voor, heheeh

{{ reactie.poster_name }}

Reageer

Laat een reactie achter!

De volgende fout is opgetreden
  • {{ error }}
{{ reactieForm.errorMessage }}
Je reactie is opgeslagen!