Fred & Nori op huwelijksreis in Indonesië

Krabi-Bangkok

Hallo allemaal, 

Hier dan ons laatste verhaal vanuit Thailand. Het zit er weer op, onze geweldige reis door Thailand. Maar eerst hier nog het verslag van de laatst dagen…….

Vanuit het Thiwson Beach Resort dus naar Krabi. Wij werden door de boot van het resort keurig afgeleverd bij de pier, alwaar weer een chauffeur op ons stond te wachten. Toen door Krabi, waar we naar een andere pier werden gebracht, daar lag weer een boot op ons te wachten om de oversteek te maken naar Railay Beach, waar wij in het Railay Princess Beach Resort & Spa zouden verblijven. Al met al bijna een excursie waardig, zo mooi was de tocht over het water. De rotsen van het Karstgebergte lagen majestueus in het water, prachtig met die blauwe lucht erachter…….. 

Het resort stelde ons ook geenszins teleur, weliswaar iets groter, dan de hotels waar we de afgelopen tijd hebben verbleven, maar toch weer een waar paradijs. Twee zwembaden, een op het dak, vanwaar je dan over het resort uitkijkt en een gelegen in een prachtig aangelegde tuin, waar later bleek dat er ook varanen rondliepen (vond ik dan wel iets minder) en vissen rondzwommen in het daaromheen gelegen meertje. Het gekabbel van de fonteintjes maakte het dan helemaal compleet. 

Jullie begrijpen dat we daar  in de ligstoelen in die prachtige tuin regelmatig in slaap zijn gevallen.  Wij hebben deze laatste dagen nog een excursie gemaakt en wel naar het Phi Phi National Park, waar we het Bamboo-island hebben bezocht (geen bamboo meer te bekennen alleen nog wat naaldbomen, maar overheerlijk azuurblauw water, van precies de temperatuur zoals wij die graag hebben. Daar mochten we een uurtje ronddobberen en toen was het weer tijd voor het volgende eiland. Het bekende Maya-beach, wat weer heel bekend is van de film “The Beach” met Leonardo di Caprio. Hier was het een gekkenhuis en dat terwijl het laagseizoen is. Maar toch wisten wij een stukje te vinden waar we in alle rust foto’s konden maken en ons even met z’n tweetjes op het eiland waande. 

Hierna voeren we weer een stukje verder en zijn we gaan snorkelen. Mooi moment om onze nieuwe maskers eens uit te proberen. Ook hier was het water mooi azuurblauw en van precies de goede temperatuur! Toen zijn we de Lagoon ingevaren, gewoon een mooi plaatje, maar verder geen bijzonderheden, daarna naar de Monkeyrock, waar inderdaad de aapjes zo van de rots afspringen en dan een stukje zwemmen en een eindje verderop weer op de rots klimmen. Hartstikke grappig om te zien die zwemmende aapjes, maar rete-snel zodat je ze niet op de foto kunt zetten……. Tenminste dat is ons niet gelukt. 

Ook nog langs een grot gevaren, die oerlelijk is om te zien omdat je eigenlijk alleen maar bamboepalen ziet staan, maar het bleek dat hier halsbrekende toeren worden uitgehaald om de nestjes van de zwaluwen te pakken te krijgen die zij  maken met hun speeksel. Dit is in China dan weer een delicatesse. Tja, ieder z’n ding zullen we maar zeggen……

Hierna was het tijd voor de lunch en dat hebben we gedaan op Koh Phi Phi Don, waarna er ook nog even tijd was om te zwemmen. Ik zal maar niets meer over het water zeggen, maar het was heerlijk! Phi Phi Don en Phi Phi Leh zijn de eilanden die zwaar getroffen zijn door de tsunami in 2004. Hier is echter niets meer van te merken, alleen vind je nu overal hier in het zuiden waarschuwingsborden en routes met pijlen welke kant je op moet in geval van een aardbeving. 

Als laatste stop nog een tijdje snorkelen en toen was het alweer tijd om terug naar het hotel te gaan. Lekker gedoucht en toen naar de massage. Een uurtje  maar dit keer want we wilden ook nog een sundowner halen aan de westkant (ca. 10 minuten lopen vanaf de massage). Hier een prachtige zonsondergang gezien onder het genot van een heerlijke cocktail. 

Daarna teruggelopen naar onze eigen kant en een restaurantje opgezocht, weer heerlijk gegeten……..Kortom een geweldige dag!!

De laatste twee dagen hebben we niet veel meer gedaan dan uitslapen, ontbijten, luieren bij het zwembad, aan het eind van de dag naar de massage, genieten van heerlijke cocktails, al dan niet met alcohol, want jaja ook die zonder alcohol waren errug lekker! En van de prachtige zonsondergang. 

Vanmiddag om half 4 weer het vliegtuig terug naar Bangkok en nu dus weer in Bangkok. Net gegeten in een foodcourt: “The Paseo”, alwaar we tussen allerhande Aziaten hebben zitten eten. Naderhand snapte wij ook waarom, de gerechten werden hier allemaal aangeduid met een aantal pepers en 5 was dan het maximum. Als ik zeg dat bij de gerechten die wij hadden uitgekozen 3 pepers stonden en wij dat net goed te doen vonden, weten jullie denk ik wel waarom hier niet veel westerlingen zaten……..

Nu mijn verhaal schrijven en dan morgenochtend worden we om half 9 weer opgehaald voor onze laatste vluchten Bangkok-Kiev en Kiev-Amsterdam.

Dit was het dan. Allemaal heel hartelijk bedankt voor jullie leuke, lieve en spontane reacties en tot in Nederland.

Liefs, Fred & Nori

Reacties

Reacties

Anita

Weer zoveel ervaringen rijker 😀. Wat een heerlijkheid weer! Nu een lange terugreis voor de boeg; een goeie reis 🛬🛬🛬🛬

Nel Schaefer

Ik hoop dat jullie gezond en wel thuis zijn/komen, en dan maar nagenieten van alles.

Ella

Wat een heerlijke reis is dit. Wij hebben ook fantastisch gesnorkeld bij Koh Phi Phi. De kleur van het water is zo prachtig! We krijgen weer reuze zin om naar Thailand te gaan. Hartelijk bedankt!

Marian

Bsi Nori en Fred, Ook ik heb echt ontzettend genoten van je mooie verhalen en foto's,
tot ziens 😃

Mary

Heerlijke reis hebben jullie weer gehad en altijd leuk om t mee te lezen en de foto's te zien.
Goede vlucht terug en op naar de volgende mooie reis.....😂😂🖐💋

Patty

Een fantastische vakantie !!!

{{ reactie.poster_name }}

Reageer

Laat een reactie achter!

De volgende fout is opgetreden
  • {{ error }}
{{ reactieForm.errorMessage }}
Je reactie is opgeslagen!