Fred & Nori op huwelijksreis in Indonesië

Een rustig dagje in Blayu

Na een relatief rustige nacht, want je slaapt toch iets onrustiger na het gebeurde, zijn we vanmorgen voor het ontbijt eerst een rondje gaan maken over de vlakbij gelegen sawa. Het ochtendlicht was prachtig en we hebben natuurlijk weer veel te veel foto’s gemaakt. Na het ontbijt een rondje gemaakt door het dorpje Blayu, waar wij weer zo’n beetje de enige toeristen waren. Ook hier weer vriendelijke mensen die blij verrast antwoorden op ons selamat pagi (goedemorgen) en apa kabar (hoe gaat het), schoolkinderen in uniform die een handje komen geven en een paar woorden Engels willen oefenen, maar meestal niet verder komen dat hello en how are you….. Hallo is trouwens in het Indonesisch gewoon hey of hallo…… lekker makkelijk dus. Ook nog even over een overdekte markt gelopen waar de verse groenten en offermandjes met bloemetjes te koop waren. Heerlijk al die verschillende geuren van kruiden en bloemen.

Na de wandeling zijn we lekker bij het zwembad gaan liggen en heeft Fred zo’n beetje alle nieuwspagina’s die er te vinden waren over Lombok en de aardbeving gelezen en voorgelezen. Het gaat je toch niet geheel in de koude kleren zitten om zoiets mee te maken. We proberen ons steeds voor te stellen hoe het met de mensen die huis en haard kwijt zijn gaat. Ook het verhaal van de Nederlander die een kinderhuis met 80 kinderen heeft en die nu dakloos zijn is hartverscheurend! Bij ons is het vandaag in ieder geval rustig gebleven en hebben we na de twee schokken van gisteren geen last meer gehad. In ieder geval iedereen bedankt voor alle lieve en meelevende berichtjes die wij op Facebook, Whatsapp of via deze site mochten ontvangen!

Vandaag had Fred nog wat verrassingen in petto: een heerlijke ayurvedische massage en daarna een romantisch diner met kaarslicht en een heuse Balinese rijsttafel, prachtig opgemaakt in een hoge schaal en ieder gerechtje in een apart “bootje” van bananenblad. Echt een lust voor het oog! Grappig is wel dat wij vanmiddag bij de lunch een flesje wijn hadden besteld, maar dat dat vanavond niet meer kon omdat de wijn op was. Dus hebben we er maar een gin-tonic bij genomen, ook heel erg lekker! Al met al een lekker rustig dagje en ik kijk al uit naar morgen. Wat we dan gaan doen? Geen idee……..

Groetjes,

Fred & Nori

Reacties

Reacties

Ella

Ja, dat is schrikken. Ik hoop niet dat jullie naar de Gili's wilden gaan om te snorkelen. Wij zijn daar geweest toen het nog een paradijsje was. Nu is het een hel geworden.Wat vreselijk voor al die mensen daar.

Fred & Nori Jonkhart

Hoi Ella, gelukkig hebben wij het nu niet op het programma staan. We zijn daar in 2012 al geweest en hebben daar toen geweldig kunnen snorkelen met o.a. zeeschildpadden. Als afsluiting zijn we toen een week naar Lombok geweest. Het waren inderdaad paradijsjes toen. We leven ook intens met de bevolking mee....... Groetjes!

{{ reactie.poster_name }}

Reageer

Laat een reactie achter!

De volgende fout is opgetreden
  • {{ error }}
{{ reactieForm.errorMessage }}
Je reactie is opgeslagen!